Diskuse
Kam zmizel Michelin?
Děkujeme za pochopení.
Z52d56e20n85ě72k 51Z42a33v62a79d46i27l
Věřím, že Asociace hotelů a restaurací se postará sama o uhrazení poplatku, protože je to především v zájmu této organizace, případně se může přidat i Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Rozhodně to ale není problém rozpočtu ČR.
A22l14e76š 11K69o38f79r67á17n79e59k
Tak na tohle opravdu ani korunu z veřejných prostředků. Pokud je to pro naše šéfkuchařské hvězdy tak strasně důležité a má to takový potenciál (o čemž osobně dost pochybuji), jistě se na to bez problémů mezi sebou rádi složí.
D30a33v26i60d 22R77i87e19s79z
Ne.
A to jsem taky gastroturista a gurman.
M16i29l23a94n 35R43h37e97i50n
Jen pro zajimavost, kdyz byl jeste pruvodce "zdarma", kolik ceskych restauraci v nem bylo?
R79o73m32a68n 98C55z46a23p81e54k
ted jsem koukal na stranky Michelinu, ceske hospody tam jsou, ale ty vytvory ... treba Mraz & Sohn z Vidne, prvni ani nevim co je ale to treti, naskubany kytky s rohlikem
R42o14m44a75n 60C64z49a34p80e20k
kdysi tu byl clanek jak jakysi youtuber nekde v Asii stravil dovolenou a pak prohlasil ze to chce zadarmo jinak bude mizerne hodnoceni
tohle mi pripada jeste horsi: zaplatte a mozna dostanete recenzi
--
nechapu proc ucitelka samozivitelka co o prazdninach bere misto dovolene brigadu by mela platit nejake hogo-fogo hodnoceni restauracim, kam se v zivote nemuze ani priblizit
P83e90t37r 46V94i92t90v80a74r
Ten poplatek by měli platit pouze uchazeči o zapsání do seznamu. Ostatním to žádný benefit přinést nemůže - ani z oboru, ani z jiných oborů
F36i10l81i27p 37V15r37a61c34o70v24s98k95ý
Poté co stát dva roky ovlivňoval k horšímu naše podmínky k podnikání, mě přijde legrační kvůli 10 milionům argumentovat podporou pro tenhle sektor. Navíc poměr cena/výkon v reklamě na ČR je skvělej...
J42i44ř47í 11Č83u47m44p69e93l12í26k
10 mega statni rozpocet nepozna. Tady jde ciste o princip, kdy to je " dej mi taky, v rozpoctu se to ztrati"
Kdyz to vezmete v principu, pro Michelin je to vynikajici reklama. Jinde zaplati o dost vice
V39i94l82é93m 31B13a62r55á42k
Takže chudí by měli platit bohatým, aby se mohli jít nadlábnout do hospody s hvězdičkami chaluhami pečenými autogenem?
Určitě ne.
V Brně platilo město 110M ročně za pořádání mistrovství motorek. Když Dorna chtěla 150M, tak to naštěstí zkolabovalo. A co se stalo? Celkem nic. Jen paraziti, co z toho dojili (nikdo se nikdy nedopočítal ani počtu platících diváků) musí hledat jiné hostitele.
M21i87c58h92a98l 93P18u53p45c15s41i97k
Nejlépe to vyjádřil Roman Vaněk: "...kdybychom se jmenovali Německo, Anglie, Španělsko, Itálie, Portugalsko, Francie, Dubai, nebo Japonsko....měli bychom michelinských Bibů a hvězd mnohem více." Takže asi tak - proč bychom měli platit Francouzům za to, že v nás pořád vidí východní Evropu?
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3439x
Jak to začalo.....
Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-).
Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila.
Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-).
Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit. Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.
Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád. A z nutnosti je životní láska.
Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.
Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník.
No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem.
Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík.
Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.
A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.
www.sefkucharuvdenik.cz