Diskuse
Kam zmizel Michelin?
Děkujeme za pochopení.
M12a44r17t63i46n 74F75a13f82í58l94e80k
Když je to tak výhodné, proč se tedy všechny restaurace nesloží a nezaloží konto, kterým přispějí státu na tento poplatek? Podpora regionů? Ale no tak... Ocenění jednotek podniků v Praze nijak nezvýšilo gastroturismus v regionech, opravdu ne. Není důvod platit takovéto poplatky soukromému subjektu. Kdo bude další? Google maps? Waze?
M58i56l73a53n 30Š40ť97a49s30t91n71ý
Přijde mi to stejně, jako kdyby se stát rozhodl nezaplatit světové organizaci UNESCO (kdyby nějaké finance požadovala) a my tak přišli o možnost prezentovat své kulturní památky ve světě. Podobně lze nahlížet na každoroční tahanice kolem financování světoznámého závodu motocyklů na Masarykové okruhu v Brně. Když si člověk uvědomí, kolik desítek miliard bylo u nás prošustrováno naprosto bezúčelně, nebo prohráno v arbitrážích, je těch pár miliónů skutečně xmíchu.
V10i76l43é54m 42B29a48r75á49k
Argument nemyslícího. Když se vyhazuje na toto, tak proč už no na toto?
V Brně platilo město 110M ročně za pořádání mistrovství motorek. Když Dorna chtěla 150M, tak to naštěstí zkolabovalo. A co se stalo? Celkem nic. Jen paraziti, co z toho dojili (nikdo se nikdy nedopočítal ani počtu platících diváků) musí hledat jiné hostitele.
F20i15l19i85p 24V74r15a86c98o90v67s30k94ý
Je smutné, že většina lidí nechápe, že tady nejde o podporu soukromého podnikání několika jedinců, ale hlavně o obraz jisté části naši kulturnosti. Při tom kolik se sype do podpory kultury a sportu celkově mě přijde smutné, že tuhle směšnou částku nezaplatíme...
J24i25ř15í 80Č76u19m32p33e17l28í20k
Nesouhlasím s Vámi a s autorem blogu
Neznám nikoho, kdo by se o Michelin zajímal či kdo by šel na jídlo podle jejich průvodce. Ti, kdo podobné stravování ze zvědavosti navštívili, nebyli nadšeni. Tudíž si myslím, že jde o celkem úzkou skupinu nadšenců. Něco jako u opery. Také se tu mluví o kulturnosti národa, ale kolik lidí na tu operu jde?
Myslím si, že absolutní většina turistů volí jiné průvodce. Michelin zastaral a prostě hledá financování jinde. Bohužel, jako většina tupých společností, se upnula na státní financování. A už jen z principu mi z toho vstávají chlupy na zádech.
Sport, profesionální sport, musíme podporovat, protože chceme, aby děti sportovali. Profesionální kluby táhnou amatérské a juniorské kategorie. Bez profesionálních klubů je mnohem těžší přitáhnout děti ke sportu. Nesnáším dotace soukromým společnostem, ale tady se prostě vyjímka asi udělat musí.
J72a16r86o12s29l43a83v 43C81h55u70d52á46č87e38k
Nadpis "
Kam zmizel Michelin?"
je přece nesmysl. Michelin nezmizel, ale z aktuálního vydání Michelinu zmizely české restaurace.
Osobně rád dobře jím. Nemusím však jíst v restauracích oceněných Michelinem.
F39r33a50n15t62i28š49e61k 51Ř38e52h25o12u85n98e22k
Velmi ocením, pokud naše vláda volání po podpoře Michelinu neoslyší.
Suma sumárum - je to naprostá zrůdnost, investovat peníze daňového poplatníka do něčeho tak navýsost privátního, privilegovaného a subjektivního jako je Michelin.
Existuje u nás Maurer, Hejlík, Restu, pomoci může tomu, kdo se rád dobře nají Triadvisor či mapy na google.
M18i87r12o66s65l16a34v 47S48l52á71m67a
Inu "oslyšet" znamená "nevyslyšet" a tedy "neoslyšet" znamená "vyslyšet", takže nechápu, jak můžete zároveň oceňovat vyslyšení (=neoslyšení) a zároveň příspěvek považovat za zrůdnost. Nemáte cosi poněkud pomotané?
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3439x
Jak to začalo.....
Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-).
Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila.
Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-).
Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit. Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.
Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád. A z nutnosti je životní láska.
Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.
Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník.
No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem.
Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík.
Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.
A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.
www.sefkucharuvdenik.cz