Diskuse
Svět se zbláznil
Děkujeme za pochopení.
I58v96a68n 57M75i56n64á57ř
Na polích po řepce - dominuje kukuřice ! Tato plodina bývala vždy dominantní pro rovinatá území Maďarska a pod. Dnes se ve velkém pěstuje i na pahorkovité Vysočině, kde je příčinou splavování - i toho mála kvalitní půdy.
Z58d79e18n63ě60k 71Z89a64v52a40d21i40l
Něco se pěstovat musí, aby pole neležela ladem.
Zemědělci sami vědí co je nejvhodnější - a vaše rady nepotřebují.
P68a80v34e87l 23K35l75e80i30n
Smutný výčet a našlo by se víc.
Melancholie když jsem šel kolem Nar. divadla a četl “Národ Sobě”.
Od Zemana přes Babiše.
Tma nemá zdrobnělinu
K47a31r35e18l 94C91a61c13h
"Musíte se více snažit pane správče!" Nicméně - Svět se musí nejdříve zbláznit, aby posléze zase mohl dostat rozum. Takže optimisticky očekávám, že se tak možná i stane.
M39a13r28t65i23n 58H49o68n59z90a71k
Možná, že se tak stane, ale my už u toho nebudeme. Bohužel.
P27e51t74r 47K17o75r76e71c79k44y
Je to dosti smutný výčet, i když ne vše platí stopro, podporujeme místní restaurace, řepka u nás již několik let nepanuje, nyní například kukuřice a slunečnice a krmné směsi. BTV o trávu na loukách není zájem, mohla by se za letošního počasí seknout dvakrát, asi není zvěř. Ale s těmi kuchaři je to jak píšete, obava z opětné ztráty povolání je do kuchyně neláká, no snad bude lépe a radostněji...
J50a80k83u37b 21K57n81e54c64h78t37o60v23s37k92ý
Autore já se jednou týdně jít do restaurace nebojím a peníze mám, aby si dal hlavní jídlo, občas i jídlo sebou, kafe a 3 piva. Ale teď, když už neplatí čestné prohlášení o provedení testu, tak do nich oficiálně nesmím.
R74i54c31h83a29r63d 43P13o66l12á94š56e86k
Mám to stejné, ale stejně tam zajdu i když je mi naprosto jasné, že bez testu zahubím minimálně polovinu nedalekého důchoďáku.
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3439x
Jak to začalo.....
Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-).
Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila.
Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-).
Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit. Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.
Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád. A z nutnosti je životní láska.
Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.
Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník.
No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem.
Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík.
Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.
A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.
www.sefkucharuvdenik.cz