Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chyba je také v tom, že někteří učitelé jsou ve věku, kdy mají problém při práci s počítačem. Já chápu, že jsou třeba dobrými pedagogy a nedovedou si představit, že by měli odejít na zasloužený odpočinek, ale po těchto zkušenostech které nastaly, by se mělo ve školství něco změnit.

Obavy, že bude málo vyučujících nejsou na místě, pořád je mnoho kantorů, kteří z důvodu, že prozatím neměli možnost volné pracovní místo najít, pracují na jiných postech a čekají na šanci dělat práci v oboru, který vystudovali.

V životě přijde doba kdy cítíme, že je čas odejít a předat štafetu mladší generaci, tehdy je třeba tak učinit a nehledat argumenty, že v našem případě tomu tak není.

0 0
možnosti

"Trochu problém vidím v tom a to dávám za vinu Ministerstvu školství, že kvalita, osnovy, učební materiály a učebnice jednotlivých škol nejsou stejné a na stejné úrovni.

Jinými slovy, co se bere v páté třídě v březnu na jedné škole je na jiné škole již probráno, nebo je to teprve čeká. Takže je i celkem problém se sladit jak s televizí, tak třeba s přáteli, kteří mají stejně staré děti, ale na jiných školách."

Dobré tak akorát na to, aby to na všech školách bylo tak špatné, jako na té vaší... Ještěže je tenhle nesmysl s osnovami, stejnými učebnicemi a tím, že v březnu se všichni učí to samé dávno překonaný.

0 1
možnosti
Foto

Nedokážeme přinutit naše děti, aby se doma učily. Zjistili jsme, že rodiče jsou mnohdy ještě hloupější než samy děti. Ale stěžovat si a bonzovat - to umíme nejlíp na světě...RvRvRv

1 2
možnosti

Jak v kterých rodinách. K čemu je to paušalizování?

1 0
možnosti

J40a41n 57R20i95c98h87t91e67r

22. 4. 2020 11:46

A když máte dvě děti, řekněme druhá a čtvrtá třída a jeden počítač, uděláte to jak?

Že nechodíte na Bakaláře je, promiňte mi ten výraz, vaše blbost. Já denně kontroluju ClassRoom i Bakaláře - když nic jiného, na Bakalářích jsou známky a když už tam jsem, kouknu do dokumentů. Práce na tři vteřiny.

Další vaše rada, nekopírovat učebnice, ale opisovat je žákům, to už snad ani nestojí za zmínku. Třeba by taky učitelé mohli obkreslovat obrázky, ne?

Jinými slovy, připadáte mi jako notorický stěžovatel s návrhy k ničemu.

Podotýkám, že máme doma dvě děti, čtvrtá a šestá třída, žena je s nimi doma a společně se učí, holt to nějaký čas zabere, ale co se dá dělat. A to máme štěstí, že mají mladší učitele, kteří zvládají IT technologie (ano, i na online vyučování občas dojde nebo jim pan učitel aspoň nějakou "přednášku" namluví a pošle, aby ho slyšeli a vnímali - to u té mladší) a v rodině nemáme žádného učitele ani nikoho, kdo by se pohyboval byť i jen vzdáleně v oboru pedagogiky.

7 4
možnosti

...a občas i dojde na online vyučování...opravdu jo, to musí být hrozná dřina dělat svojí práci ;-D

1 0
možnosti

U nás. Za normálního stavu super učitelky. Teď je vše na nás. Děti, 1. a 2. třída, jen rozdávání úkolů. Syn z první třídy bude mít videohovor, první za celou dobu. Paní učitelka si jej chce vyzkoušet z prvouky. Takže vlastně místo, aby učila, tak vyzkouší nás rodiče, jak jsme dítě naučili. Úplně se mi to nelíbí.

8 1
možnosti

Milý autore, na úvod chci říci, že nemám nic proti kuchařům. Není v tom osobního, dokonce některé obdivuji za jejich snahu zlepšit českou gastronomii. Někteří ve mě zanechali i chutný zážitek:-) Ale stejně jako si v hospodě nemůžu dát vše, co bych chtěl, třeba čerstvého tuňáka, tak i ve školách učitelé dělají jen to, co jim nařídí vedení. A že jsou školy a školy a restaurace a restaurace se asi shodneme. Někde se učí online, někde ne, někde na to podmínky, mají jinde ne. Stejně jako někde si tuňáka dám a někde ne. Ale udělat z toho závěry nelze. Nedělal jsem podrobnou statistiku a vy také ne. Vaše tvrzení je proto dojmologií a poměrně dobře zapadá do stylu dnešní žurnalistiky typu jedna paní povídala. Vezete se na vlně závisti proti učitelům, kteří za vzniklou situaci nemohou...

Pěkný den...

3 4
možnosti

P25e86t10r 18A17g90u82l90á18r

22. 4. 2020 11:21

Ale no tak.... Čerstvý tuňák je podpásovka. Není to věc kuchaře, ale subdodavatele. Když ho kuchaři přinesete, jistě vám ho připraví. Učitelům ale nic nebrání. Je fakt, že vybavení ve školách mají a spousta z nich ho využívá.

2 1
možnosti

Prostě se celou dobu, kdy se tu mluví o digitalizaci školství, se nikdy neuvažovalo že děti do školy nebudou chodit. Vždycky to bylo brané jako nějaká úlitba době a zbytek šel klasicky jako za Marie Terezie (většina, světlé vyjímky existovaly a existují).

Ale školství v tom není samo, rodiny co nemají PC alespoň v nejzákladnějším stavu a internet vůbec jsou v dnešní době nepochopitelní a velice handicapují svoje děti i za normálního stavu, natož teď.

1 0
možnosti

P77e36t29r 11A88g66u24l76á20r

22. 4. 2020 11:03

Jsou lidé, kteří si to prostě nemohou dovolit. Jsou i místa, kde žijí lidé a internet tam za normální peníze nedostanete. Co všechno by podle vás měli všichni lidé mít jako technickou výbavu, aby byli normální?

3 0
možnosti

R^ karma a jen dodám mojí zkušenost. Škola kam chodí můj syn (4. třída) 11.3. rozdala úkoly a od té doby jako když neexistuje. Asi jarní prázdniny :-/

4 5
možnosti

Stalo se nám něco podobného. Také jsme o jednom informačním kanálu pro úkoly nevěděli a přisli na něj náhodou od někoho jiného. Roztříštěnost informačních zdrojů, když děti chodí do různých škol je horor.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS