Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čtu, že státy kolem nás uvolňují miliardy na záchranu živnostníků, malých firem miliardy, USA biliony. U nás stát kouká, jak žádnou náhradu nedat, protože státní rezervy rozházel na platy státních úředníku na slevy na jízdném a kasa je prázdná.

4 0
možnosti

No tak např na kopání toho Zemanova kanálu bude potřeba dost lidí.

0 0
možnosti
Foto

Problémem je, že dopad je na fůzné skupiny velmi různý. A právě ta nejkreativnější část - MSP - to odnese nejvíce.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Bohuzel, je to neco, co ekonomove neznaji, na co nemaji reseni. Nekolik let zpet muzeme neustale cist, jak je potreba v ceske ekonomice presunout pracovni sily z prumyslu do sluzeb. A ejhle, najednou se cela tato teorie sesypala jak domecek z karet. Jo a na FB se clovek docte, ze si ma vytvaret polstare investovanim na burze. No, ne nadarmo se tomu v mimnulosti rikalo "hrat na burze", protoze tam jsou vzdy jen vyherci a porazeni. Ti, co to tam uhraji na plichtu, ti to vlastne ani nemuseli zkouset.

1 0
možnosti
Foto

Řéšení mají ekonomové, nebo spíše ekonomika, vždy, nabídka se musí přizpůsobit poptávce. Je to ale velmi bolestivé. Pokles HDP také znamená méně peněz na transfery a pro statní zaměstnance.

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik