Diskuse
Pane premiére, proč?
Děkujeme za pochopení.
M78a16r41t92i89n 87P47r41á58š57e97k
Jak tak čtu reakce lidí na problémy živnostníků, vychází mi jediné. Proč mám jako živnostník pracovat pro lidi, kteří mne vlastně nenávidí ?
J51i73r86i 25K71u79c60e17r79a
Já to dělám pro určitý pocit svobody a pro prachy. Že bych to dělal pro lidi? Ne. Proč.
J52a86r11m13i15l40a 18Č46e56r40n90á
Děkuji za velmi humorný článek! V této zlé době je potřeba udržovat lidi v dobré náladě, a Vy jste se toho zhostil na jedničku
K91l24á21r14a 42T63r10n25k14o91v31á
Co je na tom tak humorného. Ještě předevčírem, mluvil premiér úplně jinak. Výpadky krátkodobé paměti jsou první známkou Alzheimera.
Chápu, úsporná opatření, ale je nutné je rozložit mezi všechny občany.
J57i46r58i 91V92r40a53b97e47c
Karna
Máme holt na hradě a ve vládě jen 4. ligu, ale národ si to tak přeje, tak budiž.
A50r28n42o98l35d 30L15i14č38k51a
Vím, kuchaři to mají těžké. Někdy není v kuchyni ani okno. Pořád míchají ten bešamel, občas se jim něco připálí, digestoř nefunguje, hosté teď nejsou, podravky je moc, a jak se toho všeho kuchař nadýchá, tak se z ničeho nic, ..... a ejhle -"politolog - spisovatel".!
A místo vaření píše a píše .....
Š28t52ě43p84á33n 13B80i32c69e63r23a
Stát si coronavirus nevytvořil a jeho kasa utrpí mnohem větší ztráty, než konta podnikatelů. Tudíž i chápu, proč vyžaduje od občanů spoluúčast. Protože prosperita státu znamená lepší infrastrukturu a kdo by chtěl mít zdravotnictví jako v Eritreji. V těchto těžkých chvílích by bylo od vedení státu záhodno navrhnout radikální snížení státní režie. Zredukovat stavy státních zaměstnanců, poslanců i senátorů, snížit platy, oddálit zbytné nákupy, prostě začít šetřit.
M78a14r71t44i10n 54P93r72á26š42e28k
také marně čekám na to, kdy se csáhne na platy úředníků.
M29i56r91e71k 97B93u34c14h45t74í30k
Věřím, že v gastronomii jste dobrý.
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3439x
Jak to začalo.....
Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-).
Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila.
Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-).
Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit. Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.
Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád. A z nutnosti je životní láska.
Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.
Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník.
No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem.
Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík.
Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.
A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.
www.sefkucharuvdenik.cz