Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Váš pohled je velmi zajímavý....krize nastala, vláda se snaží, mnoho podnikatelů se snaží, lidé se snaží pomoci jak můžou. Myslím, že chápou, že to bude bolet a každý den o který se dokážeme vrátit alespoň trochu k normálu je velkou výhrou...Prostě odškodnění( pomoc) musí být taková na kterou ten stát má a dokáže to ekonomika ustát...Nejvíc ovšem křičí lidé kteří nemají ani měsíční reservu na mimořádné události( nemusí jít Covid) Nezodpovědnost!!!....Vystoupit ze své zóny musíme všichni, ale odpovědnost z nás nikdo nesundá...Chyba začíná u nás.

9 0
možnosti
Foto

Znám mnoho lidí, jejichž čistý příjem je hluboko pod úrovní průměrné mzdy. A na ty si tu vyskakujete?

S první částí samozřejmě souhlasím, ale ten závěr..... :-/

1 8
možnosti
MK

To už je zcela mimo. Vy jste si spletl dobu. Postavte se na jeho místo a do týdne jste u Chocholouška. Každý kdo má rozum ví, že na to stát nemá ani mít nemůze. Potřebujeme peníze na na zdravotnictví policii a vojsko. A že těch s tou nataženou rukou se do čtrnácti dnů vyrojilo. Co to sou za podnikazele co nepřežijí ani měsíc. Pokud vím tak je tu kapitalismus a ne socialismus. To za války by všichni také natahovali ruky?

11 3
možnosti
PJ

Mimo jsi ty Miroslave , protože ty peníze pro zdravotníky, policii a vojsko někdo musí co? No vydělat, že jo. Pokud menší firmy zkrachují, neodvedou daně a ty peníze prostě nebudou. Náklady na zaměstnance jsou šílené, nájmy a investice se platit musí.

5 0
možnosti
JB

J13i92ř74í 18B33á98r25t44ů

27. 3. 2020 11:11

Proč není Zeman vidět je jasné. Se jim porouchal a čeká se na dodávku náhradních dílů z Ruska.

4 2
možnosti
JS

Až na ten senát se dá souhlasit. Uvědomte si, že senát je dnes významnou pojistkou proti absolutnímu uchváceni moci Babišem.

15 8
možnosti
ZH

Přesně tak. Do doby, než přišel Babiš, jsem měl také senát za nadbytečný. Nyní chápu, že sice stojí nějaké peníze, ale je pojistkou demokracie. A to za ty peníze stojí.

10 2
možnosti
Foto

Bylo mi celkem divné, že přijatá opatření a Babiše oslavuje někdo, kdo dnes první padne "na hubu" a s ním i jeho zaměstnanci. Pro všechny ty co tu píší,že jsme ve válce a někdo musí padnout navrhuji snížení důchodů a platů státních zaměstnanců. Dost by se ušetřilo a nám ostatním by to pomohlo.Jste pro? Jsme přece ve válce a tam krvácejí všichni....

4 4
možnosti
Foto

Jak by ekonomice mohlo pomoci snížení poptávky důchodců a státních zaměstnanců?

0 4
možnosti

Nenávist je špatná lidská vlastnost.A navíc je autor ouplně mimo mísu......;-D

16 5
možnosti

Strašně jste mě pobavil. Tady se ukazuje, proč nikdo nesáhne na peníze státním zaměstnancům. Myšlení všech lidí je totiž stejné. Propusťte ostatní, sesekněte ostatní. Ale jakmile sáhnete na moje výhody, začnu řvát a protestovat. Lidé jako Vy křičí "sesekněte státní úředníky, z toho moje krev neteče". Ale jakmile by měla začít téct Vaše krev, křičíte přesně jako oni.

Lidé jako Vy si neuvědomují, že krize je přirozenou součástí ekonomiky. Ano, tahle bude zatraceně bolet. Ano, lidé budou krachovat. A ANO, toto je součástí zdravé ekonomiky.

Lidé jako Vy si neuvědomují, že stát jsme my. Nejsou nějaké státní peníze. Ty takzvané peníze státu jsou peníze moje a Vaše. A JÁ Vám rozhodně nechci platit Vaše podnikání. Nechci Vám vyplácet peníze za to, že jste si nic neušetřil. Nechci Vám vyplácet svoje peníze za to, že Váš podnik není natolik ziskový, aby si půjčil na přežití krize.

Lidé jako Vy si neuvědomují, že když i z mojich peněz budeme vyplácet všem škody, obrovské množství peněz se v těchto převodech ztratí. Schopní budou platit neschopný. Šťastnější méně šťastným. Vidíte jen to, že Vy můžete ztratit peníze.

p.s. Nejsem ani státní úředník ani volič Bureše.

13 8
možnosti

p.s. O krizi se mluví už asi dva či tři roky. Za ty dva či tři roky byl čas na to připravit si určité rezervy na zlé časy.

8 3
možnosti
MS

Hodně lidí si nechce připustit, že jsme v podstatě ve válečném stavu, který bude mít ekonomické dopady na každého. Vláda se snaží zajistit prostředky na přežití, plná kompenzace škod je naprosto mimo realitu.

22 1
možnosti
JV

Zajímavé je, že Němci to zase zvládnou. A my? Hlavně, že máme tu nejlepší vládu na světě.;-D

5 5
možnosti
JK

Když jsem dva dny zpět četl rozhovor s tím televizním rozčíleným kuchařem, kde sdělil, že chce 100% náhrad, včetně plných platů všech svých zaměstnanců, a ́t stát solí, došlo mi, že žádná solidarita prostě neexistuje. Každý bude chtít jen urvat co půjde.

Já vás chápu, taky na tom jsem hodně špatně, i když moje zboží se nekazí v ledničkách. Ale nejedeme, stojíme. Jestli mi stát pomůže se mzdami, super. Jestli mi dá 15 tisíc (o čemž mám pochybnosti), fajn. Ale stejně dává "moje" peníze. Stejně tak jako podpore z Brusele jsou jen prachy, které jsme do ní poslali, ona si z nich sebrala miliardy éček na svůj luxusní život a pak chce ještě vděk (a třeba Top00 ten vděk silně cítí) od nás, obdarovaných.

Takže rozumím vaší deprézi, taky Babiše nikdy, taky bych rád viděl tvrdé úspory "tam nahoře" (hlavně v Bruseli), ale krokům vlády rozumím. Protože pořád je lepší, když zkrachuju já a vy, neš celý stát. A při nápadech TV kuchaře - a ten určitě nebude v tomto sám - být státní - TEDY I MOJE A VAŠE - pokladna byla totálně tam, kde ani slunce nesvítí.

19 0
možnosti
MS

Ten televizní rozčílený kuchař se fakt projevil - léta má furt plnou "ústa" selského rozumu a tvrdého kapitalismu a jen dopadne i na něj ruka osudu, tak selský rozum fuč, ruka natažená a volá "státe dávej" ...

9 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik