Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

chce to relax, dejte si webovou karanténu, zapněte v TV pohádky a týden nepouštějte internet

2 8
možnosti
VS

A ty hlavne neslejzej z kolotoce..;-D

1 0
možnosti

Máte pravdu. Ještě bych doplnil, že za epidemie SARS a MERS v minulosti mohli taky Číňané a v ničem se bohužel nepoučili. Nynější pandemie Covid-19 je jen důsledkem toho, že v Číně i nadále přetrvávalo zanedbávání hygienických předpisů na velkých tržnicích a nekulturní návyky při zpracování masa. Jestli s tím konečně Čína něco neudělá, můžeme v budoucnu čekat další epidemii a radovat se z jejích předražených rouše a respirátorů.

3 1
možnosti
MT

Mozna v Cine. Prisnou az totalitni disciplinou to snad zastavili. Ale v Evrope za to muze bezzuba demokracie. Dalo se to zastavit mnohem drive, ale diky rozdavne zpohodlnene spolecnosti se to rozjelo mimo kontrolu.

1 0
možnosti
JD

Když vidím tři vykřičníky v nadpise tak je mi to jasné.........

1 0
možnosti
TC

Dejte si studenou sprchu a už radši nic nepište.

3 7
možnosti
ZB

Hloupí lidé si hledají někoho kdo může za jejich chyby. A to předvádí tento článek.

Pravděpodobnost, že by u nás v prosinci a lednu byl nějaký případ je mizivá. To už by byly nemocnice dávno, přetížené.

Karmu chápu, tak , že lidé co se bojí mají potřebu svůj strach obracet v nenávist. Smutné a neučelné.

5 4
možnosti
JV

Co to melete, Brepto ? To jako byla chyba Cechu v Cesku ??

0 0
možnosti
JZ

J27a81n 17Z52í21m51a

20. 3. 2020 23:06

Odkdy soudni lide veri Britskym pomluvam o Skripalovi nebo CoVid19. Kdy naposled Britove nelhali,??

2 3
možnosti

ČXína je megavelmoc, která už drtí USA...vyhlásíme jim válku? Oni svět nepotřebují, mají gigantický vnitřní trh se kterým se ani EU nebo USA nemohou měřit

4 3
možnosti
AF

A54l57e63š 83F20r22ý50b54a

20. 3. 2020 21:55

Není mi to jasné.

A co ti američtí vojáci - sportovci, kteří předtím byli právě ve Wu-chanu, a mohli to tam zavléct? Nemohli?

Zatím nikdo nepopřel, že byli právě tam. Může být náhoda, že se to rozšířilo taky odtamtud.

4 5
možnosti
TB

T32o52m10á84š 42B62í22l46ý

20. 3. 2020 20:53

A já myslel, že když je pán kuchař, že tu bude nějaké vysvětlení, kde Číňani udělali chybu při grilování netopýra....

No proto ten svět asi vypadá jak vypadá

8 1
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik