Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V tomhle textu je cela rada mylnych domnenek

1 0
možnosti

autor se již zbláznil,jako ten generál v USA,co vyskočil z okna s výkřikem- Rusové jsou tady !

4 3
možnosti

A jakym stylem se zblaznil?? Povidejte. A taky nam napiste, co na tom neni pravda. Jen chute do toho, rozumbrado!!!

1 0
možnosti

Svata pravda,....do povestneho kamene tesati!

0 0
možnosti
Foto

Ano, koronavirus byl prvně diagnostikován v Číně. Jestli je to dobře nebo ne, nehodlám řešit stejně jako konspirace kdo ho tam a proč umístil. Mám názor, že si s námi příroda poradí i bez ideologického důvodu. Co je jisté: Čína nákazu zvládla právě pro direktivní prosazování společenských potřeb před svobodami jednotlivce. Pandemické rozšíření nemoci do zbytku světa zajistilo hromadné letecké stěhování bohatých obchod zajišťujících individuí vedených svými sobeckými potřebami po neustálém bohatnutí a uspokojováním svých osobních zážitků a emocí. A to ještě Čína rychle dala do karantény 11 milionový Wu-Chan.

Příště to může vypuknout kdekoliv jinde a tak budou celosvětové zkušenosti s koronavirem cenné a poučné. Už teď je jasné, že jsme závislí na výrobních kapacitách zdravotních pomůcek vyráběných v Číně, mluví se o tom, že automobilový průmysl má zachránit od nejhoršího čínský trh a těchto věcí bude přibývat. Nejsem z toho nadšený, ale bohužel někdo něco podcenil...

5 1
možnosti

I32v43o 46B48o94u28š62e

23. 3. 2020 11:28

Kdekoliv jinde nežerou netopýry a nemají tak odporné trhy jako v Číně.

2 1
možnosti

P64e25t72r 12H88l59o81b68i23l

21. 3. 2020 21:41

a ma pravdu... je to z Ciny? Je... dva mesice to tajili a nechavali to byt? Nechavali... Prodali nam ted zdravotnicke potreby, zatimco my je poslali zdrarma? Prodali... co je na tom vsem lziveho?

1 1
možnosti

Pozor - za vše může hlavně zeman a babiš a pak čínské politbyro a putin

0 0
možnosti

všichni najednou také zaklekli pražské umělce - viz vyjádření Hrušínského a Hřebejka

0 0
možnosti

Já mám číňany rád, jaký tam mají režim, to je jejich věc, oni také nenapadají náš režim.

0 0
možnosti

J47a50n 41R42á68ž

21. 3. 2020 18:53

Jak jste přišel na Číňany. Koronavirus, který byl vyroben v Rusku a do Číny ho propašovali američtí vědci, kteří přijeli do WuChanu na konferenci. Číňané ho je potají rozmnožovali, aby ho mohli exportovat. Za to že se celosvětově rozšířil tak může Putin s Trumpem. Jo a k nám ho z Číny nechal dovézt Zeman, aby nakazil členy pražské kavárny, není-liž pravda?8-o

5 1
možnosti

J40i71ř28í 52M50a30c35h

21. 3. 2020 14:22

Omyl, za všechno může Babiš. Tak proč by nemohl za koronavirus?

0 0
možnosti

Ten stihany cinsky doktor, ktery upozornoval na to nebezpeci uz v listopadu a ktery zemrel, je znamy a litovany po cele Cine. Jeho jmeno mi bohuzel uniklo.

0 0
možnosti

Tak ten doktor, ktery pracoval ve spitale ve Wuhanu a ktery prvni zemrel se jmenoval Li Wenliang. Bylo mu 34 let a byl tam ocnim oftalmologem .

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik