Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L31u16b39o54š 81K95r47i40m50l 4317494920115

K Vašemu nápadu platit pouze kartou mám skvělou zkušenost, kdy nefungovaly platby z důvodu výpadku karetního centra a obsluha trvala na platbě. A včíl co bez hotovosti ?

0/0
18.9.2019 19:16

J18o35s83e98f 14M18e44r75u84n26k46a 6682370593367

Můj táta byl celý život číšník a nikdy nic neukradl ani nevzal. Když měli papaláši oslavu, personál si nosili domů řízky, táta nepřinesl nikdy jediný chlebíček. Pravda, byl trošku ostřejší, pokud se někdo choval jako buran nebo dělal machry, jako např náš místostarosta, který si přivedl Pražáky, kteří po tátovi chtěli obsluhu zadarmo po zavírací době a pak měli kecy jestli ví, kdo jsou, když je odmítl. No, tak jim spolu s místními rozbil tlamu, včetně místostarosty. Uvedu i jména - táta Pepík Merunka od Sama v Havlíčkově Brodě, nejlepší hospodský. Místostarosta Honzarek - SSM, pak Sokol a nakonec TOP 000000009.

0/0
18.9.2019 18:01

J89o88s16e92f 60H96a72v83r30á82n90e45k 9121331844

Výjimky existují, ale tohle jsou povolání, která ničí charaktery...

+3/0
18.9.2019 13:54

K80a36r28l83a 66L75o32h70e57r57o43v98a 9450895927855

Jinak nápoje s ledem a vinný střik... I to snad už neexistuje, že by se míchalo. Nezažila jsem alespoň x let. Max.se mě servis zeptal, jestli to chci namíchat a pak je to má volba.

0/0
18.9.2019 13:38

K54a46r20l50a 61L25o56h41e14r44o50v62a 9260235727425

Souhlasím s procenty s tržby. Jenže do toho se provozovatelům restaurací moc nechce. A pokud to odsouhlasí, tak určí minimální tržbu, nad kterou se začnou počítat procenta, na průměrnou tržbu podniku. Čili - průměrná tržby je cca 50000,- Kč, co vyděláš nad tuto castku, máš z toho procenta. Ale i obráceně, když jsem navrhla kuchaři základní plat + z každého prodaného jídla procenta, odmítl to. Přitom to byl podnik, kde se vydalo jen přes obědy 200 - 250 jídel. Z každého jídla jsem nabízela 10 Kč. Ono to je těžké.

0/0
18.9.2019 13:34

I52v98a44n20a 50L53a91n60c66e 3276578457277

R^R^R^

0/0
18.9.2019 12:24
Foto

T97o36m93á36š 96F46l97a90š81k33a 5655785866781

Nemyslím si že by pomohlo sebelepší zaplacení číšníka. % z tržby jsou dobrý nápad, ale proč je omezovat horní hranicí? Mně se jeví jako dobrý nápad platit výhradně kartou.

+1/0
18.9.2019 8:19
Foto

T31o35m69á54š 44V83o11d55v46á54ř82k45a 3113531597824

Píšete zajímavě, mnoho věcí jsem nevěděl. Nicméně k tomu, co jsem Vám psal v prvním díle tohoto tématu. Jistě nejde sedět cca 12 hodin či více v restauraci a sledovat cvrkot. Jistě máte nárok na dovolenou (to obzvláště v tomto byznysu), ale...jak jsem psal, majitel, který se v restauraci ukáže jednou za týden na 2-3 hodiny si přímo zadělává na průser. A to platí nejen v restauraci, ale v každém podobném podnikání. Fysická přítomnost majitele je velmi pravděpodobnou zárukou, že vše půjde podle pravidel (pokud majitel sám není gauner, což se někdy - bohužel - může stát).

Kdykoliv jako turista v neznámém místě jsem vystaven riziku, o kterém píšete. Osobně bych si třeba na Staromáku nedal ani džus, raději zajdu do jiné čtvrti do menšího zařízení, kde si dám polívku a pivo za normální cenu. V domácím prostředí vím o hospodách, jde mi uvaří dobře a zajímavě a neokradou mně.

Spropitné - dávám dle úvahy. Pokud je číšník arogantní, nechutná mi atd. nedám ani korunu a dokonce mu vysvětlím proč. Chce to značnou dávku asertivity, ale zase je to dobré cvičení pro sebedůvěru. Naopak, pokud mi opravdu chutná, nechám docela dost a nešetřím chválou. Tož tak

+7/0
18.9.2019 6:08

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz