Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

Co já vím, tak Walmart se nezavírá ani přes noc. Pouze 25.12. je svátek a večer 24.12. se Walmart uzavře a otevře až 26.12. ráno v pět. Kde jste uklízel? Walmart se uklízí při nočním provozu. Vasi kolegové, pokud je váš příběh pravdivý, tak jsou to zloději, od těch je lepší se držet v povzdálí. ;-(;-(;-(

2 0
možnosti
Foto

V roce 1997 v Česku fungoval Carrefour a také Tesco, což jsou nebo byly supermarkety rozsahem totožné z Walmartem.

Walmarty, až na výjimky se v noci nezavírají. Mají 24 hodinový provoz. Pokud jsem ten váš blog pochopil správně, tak píšete o zátahu na nelegální imigranty, který se ovšem nekonal v roce 1997 ale tuším že to bylo v roce 2002. Tehdy z toho byla v Česku velká sláva a na letišti v Praze novináři čekali na deportované, kteří hromadně kritizovali USA, co si to k ním dovolili.

2 0
možnosti

to je lepší než ,,dycky Most,, :-) už se těším na další R^

2 0
možnosti
JS

Začínáte mě skoro děsit :))

Jste borec!

1 0
možnosti
Foto

Jeee, a to pořád ještě není všechno :-). Díky

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik