Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No něco pro odlehčení. Dělám v účtárně menší obchodní firmy která v době koronavirové bojuje vlastními silami o přežití sebe a svých 20ti zaměstnanců. Tento týden nás obeslal Český statistický úřad s požadavkem abychom do 14ti dnů zpracovali statistický dotazník o 23 stránkách údajů za rok 2019. Pro obveselení k němu poslal průvodní dopis, že údaje jsou strašně důležité pro boj s koronavirem. Tak takhle vypadá pomoc státu v praxi.8-o

4 0
možnosti
Foto

Nějak mi chybí pointa nebo smysl. Většina lidí asi vidí podobně, že akce prezidenta jsou jen projevy starého nemocného člověka a kroky premiéra země jsou za dané pandemické situace občas zmatené. Ale pointa? Nerozumím tomu, proč vy, stejně jako mnozí další v posledních dnech, vytahujete otázku odškodnění podnikatelů kvůli mimořádných opatření bez jakýchkoliv faktů. Aniž by byl jeden právníkem, stačí selský rozum k porozumění toho, že s ohledem na státní rozpočet nelze všem firmám vyplatit celý výpadek v příjmech / ušlý zisk, ale na druhé straně není možné, aby ze současné situace stát vyšel středem bez jakýchkoliv kompenzací. Ale je třeba najít míru a je předčasné dělat nyní nějaké závěry a rychlé soudy typu Babiš je lump protože stát nechce platit odškodné podnikatelům jsou jen výkřiky do tmy..

6 0
možnosti

slusny zacatek uvahy, ale na konci je to uz blaboleni utopistickeho marxisty

3 0
možnosti

A75l43e57š 87V70o45l96f

27. 3. 2020 17:29

Živnostník po 14 dnech nepodnikání dostane 15000Kč každý měsíc až do odvolání a pořád je něco špatně? Do prdele já dělám 8,5 hodiny denně a má 15580Kč čistého. A doma rodinu, platím nájem. To se mi snad jen zdá......

6 4
možnosti

Buďte rád, že pracujete. Spousta dalších o tuto možnost zásluhou naší vlády přišli. Měnil byste s nimi?

5 3
možnosti

P54e98t23r 82V39e78p14r38e48k

27. 3. 2020 14:15

Asi tak. ČR, ani vláda ČR, ani Babiš tuto situaci nezpůsobili a nikdo nedokáže říci, jak tato situace bude trvat dlouho a jaké bude mít následky. Proto se stává běžně, že co se řekne dneska, bude se muset pozítří poopravit. Také je zřejmé, že stát musí poškozeným pomoci, ale jsou zde nějaké limity. Pokud by měl stát zaplatit všem všechno, zkrachuje. Je s podivem, že jindy spořivá a o státní peníze tak bdělá opozice dnes přichází s návrhy, které popírají její předkoronavirou rétoriku.

20 1
možnosti

Povím Vám takovou pohádku.

V České republice blízko prahy je firma, která vyrábí počítačové kiosky různého provedení podle přání zákazníka ( je to jakýsi bankomat, který umí co si zákazník přeje). Umí a vyrábí a dodává do světa i kiosek, který umí vyrábět občanské a řidičské průkazy. Dodává je do země, která umí bezpečnost lépe než my. Kiosek stojí cca 500 tisíc Kč a pracuje 24 hodin denně 365 dní v roce ( letos dokonce 366). Není otravný jako někteří úředníci. Kdybychom tuto agendu převedli na kiosky, ušetřili bychom cca 10 000 pracovníků, což činí cca 8,5 miliardy ročně. Ale my ty úředníky potřebujeme, protože volí Bureše, tak proč bychom šetřili. (celkově je to kvalifikovaný odhad).

Takovýchto příkladů je více, ale my nemáme zájem propustit kohokoliv z v roce 2019 470 tisíc zaměstnanců, kteří nás stojí 200 miliard. A tak je to bohužel všude. Jsme špičková země, která vyváží technologie do zahraničí, ale doma nic.

14 0
možnosti

J71a59n 52P50a48v15e32l

27. 3. 2020 12:44

A jak to souvisí s tématem?

Všichni víme, že státní správa je přezaměstnaná a chytrou agendou by se dalo x desítek procent propustit. Je to starý problém a se současnou situací nemá vůbec nic společného

3 4
možnosti
Foto

Někdo bude zkoumat, proč si drobní podnikatelé nevytvořili rezervy. Odpověď je prostá: EET a nadměrné daně, které spolkne nabubřelý státní aparát. Takže logické je ucpat díru, kterou vybrané (vyždímané) prostředky utíkají.

8 15
možnosti

J39a36n 27P94a36v30e66l

27. 3. 2020 12:28

Mícháte dohromady dva problémy. Jako malý žáček.

Pepíčku, proč jsi neudělal úkoly? Musel jsem si uklízet pokojíček a pak jsme šli s maminkou nakoupit ...

5 3
možnosti

Zavřeno je 14 dnů a už všichni bankrotují. ;-D

15 5
možnosti
Foto

Vy jste evidentně státní zaměstnanec, jinak byste se takhle ze široka smát nemohl, a navíc vůbec netušíte, o co jde.

Je velké množství živnostníků, kteří si nežijí ani tak jako zaměstnanci, takže nemají žádné velké finanční rezervy. A jestli registrujete, blíží se konec měsíce a řada z nich bude muset platit nájmy za prostory, kam nesmí a kde nemají co prodat. A pokud někdo z nich má zaměstnance, tak čekají výplatu. Tohle evidentně nechápete.

A pokud dává stát 15 tis. Kč živnostníkovi, tak to není ani polovina průměrné mzdy!!! A s tím má pokrýt nájmy, výplaty a obživu své rodiny?

Není každý státním zaměstnancem a pokud je, měl by být rád a neposmívat se ostatním.

8 10
možnosti

nerozumím té hysterii, z věcného hlediska by stát měl proplatit prokazatelné škody, které způsobil, a každá OSVČ přece podává daňové přiznání, takže ušlý zisk, nebo fixní náklady jsou za srovnatelné období lehce dohledatelné

7 3
možnosti
Foto

A co jim to bude platné za rok, po podání přiznání? Co mají dělat do té doby?

Jak byste se po přečtení vašeho textu cítil vy, být malý živnostník?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS