Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Biomatka, kdo je víc?

Když jsem napsal článek Kam zmizeli číšníci 2, kde jsem psal o problémových hostech, tak jsem jako jeden z příkladů ,,neoblíbených, nebo řekněme problematických hostů,, uvedl Biomatky.

Tento druh matek jsem vnímal velmi okrajově a spíš úsměvně. Prvně díky Michalovi Vieweghovi a jeho knize Biomanželka a potom díky tomu, jak se běžné Biomatky na veřejnosti chovají.

Ať už je to díky výběru jídla pro sebe a své děti, jak dbají na to, aby vše bylo Bio, chemicky neošetřeno. Kojí na veřejnosti bez kousku studu, přebalují, kde se dá atd...

Bylo to spíš k pobavení než k zamyšlení.

Tento článek měl však za jeden týden kolem 35 000 přečtení. Možná si ostřílení blogeři řeknou no a co, to nic není. Já to však vnímám jako obrovský úspěch. Když jsem v říjnu 2018 napsal svůj první blog a založil si svoje stránky www.sefkucharuvdenik.cz, měl jsem kolem 2000 přečtení za celý měsíc. A teď tohle? To je přeci bomba.

Ale abych se tu nechvástal :-)

Celý článek a hlavně téma Biomatky rozpoutal neuvěřitelnou smršť komentářů.

Ať již komentářů pod článkem samotným, tak komentářů, které mi přišly jako samostatné zprávy.

Někteří kolegové v komentářích pod článkem popisovali samotné chování Biomatek v restauracích. Jak přebalují své děti na jídelním stole a podělanou plenu prostě hodí do talíře atd...

Někteří to vzali komplexně a někteří mi psali, že mají Biomatku, Biosnachu a Biomanželku doma.

Na základě toho jsem pochopil, že tomuto tématu bych se měl /a nejen já/ věnovat podrobněji.

Já rozhodně nemám nic proti zdravému životnímu stylu. Rozhodně nemám nic proti tomu, když někdo odmítá maso, nebo pokud jí jen Raw. V zásadě, ať si každý dělá, co chce. Ale jak se říká, všeho moc škodí.

Pochopil jsem, že téma Biomatek není až tak úsměvné jak by se mohlo zdát. A teď mi Biomatky odpustí, on to může být docela problém.

Včera jsem koukal na zprávy, jak malé dítě onemocnělo tetanem. Pravděpodobně proto, že Biomatka nenechala své dítě očkovat. A tak jsem si říkal, kdyby se nedej bože stalo to nejhorší a dítě zemřelo, jak by s tím Biomatka žila do konce života? Jak by se jí žilo s vědomím, že zabila své dítě?

Kdo je to vlastně Biomatka:

Tento typ žen často odmítá to, co je dané, vytváří si vlastní pravidla a rozhoduje se jen podle toho, co uzná za vhodné. Své myšlenky pak biomatky šíří napříč internetem a na sociálních sítích se ostatní snaží přesvědčit, že právě to, co ony hlásají, je to jediné správné, a všechno ostatní je zlé.

Když jsem si přečetl odstavec který jsem napsal, říkám si, na tom není nic tak špatného. Takže jdeme dál.

Biomatky vyznávají vše, co je bio. Preferují biostravu, biobavlnu, prostě celý bioživot.

Oblékají se jen do přírodních materiálů, používají pouze přírodní kosmetiku a čistící prostředky, které jsou výhradně ekologické.

Především se ale snaží jíst zdravě, nakupují bioprodukty a v obchodech se zdravou výživou jsou jako doma. Jeden z komentářů manželů Biomanželek krom postesku, že se to nedá jíst byl, kdo to má platit.

Co si budeme povídat ono vše rádoby BIO je poměrně drahé. A co si budeme povídat, kde mají Biomatky skutečnou jistotu, že vše co koupí jako BIO je skutečně BIO a ne jen podvod obchodníků a farmářů?

Biomatky se snaží žít zdravě, zároveň se ale vyznačují nedůvěrou v to, čemu věří ostatní. To platí i v medicíně.Často odmítají také povinné očkování dětí a pokaždé najdou alespoň sto důvodů, proč je podle nich nebezpečné.

Díky těmto Biomatkám se pak množí případy spalniček, objevují se nemoci, které se zdálo, že se již objevit nemohou atd... Ale to Biomatky samozřejmě popírají. Ale statistiky jasně mluví za vše. Opět se vracím ke včerejším zprávám, počet očkovaných dětí klesl z 98% na 84%. A třeba zmiňované spalničky? Případy spalniček v roce 2019 šel z nuly na takřka 600. Já největí problém spatřuji v tom, že rozhodují za ty, kteří se sami rozhodnout nemohou a tím je ohrožují na životech.

Abych ale zase nebyl až tak kritický k Biomatkám. Rozhodně je spousta /no spousta, to jsem trochu přehnal, řekněme pár/ věcí, které jsou jim ke cti.

Myslí na ekologii. Zbytečně nepoužívají plasty. V obchodech si rozhodně nevezmou igelitku. Myslí na to, co jejich děti jedí. Pokud to nepřehání, je to dobře.

Hlavně v boji s obezitou. Snaží se, aby jejich děti nejedli žádná Éčka, konzervanty a umělé přísady. Jejich děti jsou spíše v přírodě a nesedí doma u tabletů.

Bohužel čeho je moc, toho je příliš. Velmi kontroverzním tématem jsou domácí porody.

Biomatky rády své děti vyučují samy doma. Tím své děti izolují od okolního světa a kamarádů. Snaží se pohybovat pouze v komunitě ostatních Biomatek a tím sebe a své okolí izolují od reálného světa. Doma nemají televizi a rádio díky škodlivým vlnám neposlouchají. Jediným médiem je jim internet.

Samozřejmě pouze s tématy, které Biomatky chtějí vidět a číst.

A pozor, teď asi největší hnus, který jsem na internetu o biomatkách našel.

BIOMATKY JEDÍ SVOJI VLASTNÍ PLACENTU!!!

Sorry jako, ale zvedá se mi žaludek, jen to píšu.

Cituji z odborné literatury: Placenta je plodové lůžko, které vzniká u březích samic savců (nebo u těhotných žen). A protože v přírodě se potravou neplýtvá, tak samice savců ji po porodu často zbaští.

Tímto super nápadem se inspirovaly biomatky a pozor, dokonce na internetu sdílí recepty, jak placentu připravit, aby byla chutná. Údajně velkým hitem je poporodní nápoj z placenty.

Dokonce Biomatky tvrdí, že není dobré placentu smažit na pánvi s cibulkou jako játra. Mnohem lepší je prý poporodní nápoj. Do mixéru hodíme placentu, přidáme trochu zeleniny, nebo ovoce, rozmixujeme to a můžeme pít.

Pokud vás zajímá jak to chutná, tak říkám, že nevím.

Ano, jsem kuchař. Za život jsem snědl a ochutnal poměrně dost ,,prasáren,, ale tohle je moc i na mě.

Člověk by si řekl, že to není možné, že to je kec někde z Číny.

Kdepak, mezi asi nejslavnější placentožroutky patří slovenská herečka Andrea Kerestešová.

A pokud jste někdo neměl s biomatkami tu čest, tak zde návod, jak biomatku 100% na veřejnosti poznat:

  1. Můžete si ji všimnout v obchodě, kde nahlas předčítá etikety výrobků svému miminu a ptá se na jeho názor.
  2. Mnohdy chodí na boso nebo v socialistických měkkých cvičkách.
  3. Dítě nosí zásadně v šátku.
  4. Své dítě kojí zásadně na veřejnosti.
  5. Caparta plánuje kojit minimálně do vysoké školy nebo alespoň maturitního večírku, takže potkáte-li matku kojící puberťáka, na 100% je to ona.
  6. Klidně ji v supermarketech potkáte s dítětem těsně před zavíračkou. Nepospíchá večer domů uložit dítě do postýlky, protože její dítě žádnou postýlku nemá.
  7. Dá se poznat po dechu. Stejný zubní kartáček používá ona, dítě i pes.
  8. Nemluvící dítě učí znakovat jako opici. Neustále se s ním snaží komunikovat a ptá se na jeho názor.

Ono je to trochu k smíchu a trochu k pláči.

A já se vás biomatky ptám:

  1. Myslíte si, že z dětí, které vychovávají biomatky vyrostou lepší lidé?
  2. Myslíte si, že jste natolik vzdělané, že můžete své děti vyučovat samy?
  3. Že je dobré díky domácímu vyučování své děti izolovat od okolního světa?
  4. Myslíte si, že když si dítě hraje na místo s běžnými plastovými hračkami se šiškou, kamenem a kusem kartónu, že bude lepší člověk?
  5. Myslíte si, že když své dítě vědomě vystavujete riziku nemocí tím, že je nenecháte očkovat, že je to správně?
  6. Myslíte si, že když rodíte doma a ohrožujete tak vědomě život svůj i plodu, že je to správně?
  7. Tím, že ignorujete prevenci, nepoužíváte chemii, prádlo vaše a dětí je zaprané a nedostatečně čisté, to si myslíte, že je správné?

Ať si říká kdo chce co chce, já jsem přesvědčen, že všechny biomatky, biosnachy a biotchyně,že je to špatně.

A nedej bože, když se v rodině sejdou všechny tři pohromadě.

Jak já jsem šťastný, že mám normální masožravou manželku, která taky ráda chodí do přírody, taky myslí na ekologii, taky myslí na zdraví svých dětí, ale na rozdíl od Biomatek to nepřehání a je prostě normální.

 

Autor: Radek Pálka | pondělí 30.9.2019 6:00 | karma článku: 42,83 | přečteno: 5924x
  • Další články autora

Radek Pálka

Kam zmizel Michelin?

Ti z vás, kteří sledujete Českou gastronomickou scénu jistě i sledujete restaurace s oceněním nejvyšším, tedy s oceněním Michelin. Co víc by si provozovatelé a slavní šéfkuchaři mohli přát než ocenění Michelin.

4.7.2023 v 19:06 | Karma: 29,32 | Přečteno: 3834x | Diskuse| Cestování

Radek Pálka

Končím

Nejedná se o žádný nekrolog, nebo o dopis na rozloučenou. Jen se s tímto slovem ,,KONČÍM,, se v poslední době u kuchařů setkávám čím dál častěji. Jedna věc je, že mnoho kuchařů z oboru odešlo během kovidu. í době u kucha

9.8.2022 v 13:00 | Karma: 29,11 | Přečteno: 1344x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Radek Pálka

Proč jsem vydal knihu?

Lidé si vydávají knihy z mnoha různých důvodů. U mě to byla mimo jiné touha tu něco po sobě zanechat, ne jen proběhnout životem a pak navěky zmizet.

5.11.2021 v 10:13 | Karma: 6,45 | Přečteno: 250x | Diskuse| Kultura

Radek Pálka

Zvěřinové hody bez zvěřiny

Mým dávným přáním, ještě z dob totality bylo jít pracovat do zahraničí.Měl jsem štěstí, že ještě když jsem pracoval u Durana, tak oba hlavní kuchaři, jak Jirka Syrový, tak zástupce Zdeněk Trunec

4.10.2021 v 8:33 | Karma: 23,37 | Přečteno: 552x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Radek Pálka

Svět se zbláznil

Covid nám přinesl mnohé, ale zatím nevidím nic pozitivního. Chvíli jsem doufal, že vše okolo pandemie zlomí vaz vládě Andreje Babiše, ale jak to tak vypadá, ani to se nestane.

29.7.2021 v 14:29 | Karma: 46,01 | Přečteno: 13370x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik